Smultron & Sång

Information om nedladdning

Förutom vanliga fysiska produkter som CD och böcker säljer vi även musik som nedladdning i vår webbshop.
Här är lite ytterligare information och instruktioner om köp av nedladdningar.

Format och teknik

Vi säljer nedladdningsbar musik i Mp3-format i stereo med en bitrate på 192 kbps.
För närvarande säljer vi hela album men i framtiden kommer vi eventuellt även att erbjuda nedladdning av enskilda låtar.
När du köper ett helt album får du ladda ned det som en zip-fil med samtliga låtar i den filen. Zip är ett vanligt format (mer information här) för att "packa" fler filer i en och samma fil och i stort sett alla datorer och operativsystem klarar av att packa upp en zipfil så att man får en mapp med låtarna i på sin hårddisk.

Leveransmetod

Om du betalar direkt 
Om du betalar din beställning direkt med Paypal eller Payson så får du ett bekräftelsemejl där du hittar en länk till den nedladdning du köpt. Om du är registrerad och inloggad kund i vår butik får du även tillgång till nedladdningsfilen på din sida för orderhistorik.

Om du betalar med faktura
Om du betalar med faktura (gäller för företag, skolor och organisationer) så får du först ett mejl som bekräftar din beställning med status "bekräftat av kund". I det mejlet finns ingen nedladdningslänk. När vi bekräftat att vi mottagit och godkänt beställningen får du ett nytt, andra mejl med status "bekräftad" och i detta finns även länken till nedladdningsfilen. Om ditt företag/organisation har registrerat ett konto hos oss finns även länken till nedladdningsfilen på er sida med orderhistorik (när ni är inloggade).

Om du betalar med Swish
Vi skickar beställningen inom tre dagar efter mottagen betalning. OBS, om du betalar med Swish får du nedladdningslänken i det andra mejlet (status: order bekräftad) från oss när vi emottagit din swish-betalning.

Tips för nedladdning och uppackning

När du klickar på länken för att ladda ned zip-filen med låtarna så kommer den att laddas ned i din mapp för "hämtade filer" (instruktionen gäller PC. Instruktion för mac kommer inom kort, men huvudprincipen är densamma).

När nedladdningen är färdig bör du packa upp den för att enkelt hitta och kunna spela upp låtarna:
1. Kopiera zipfilen från mappen "hämtade filer"till den mapp där du har musik på din dator, tex "Min musik".

2. Packa upp zipfilen så att du får en vanlig mapp med låtarna i. Gör så här:
- Dubbelklicka på zipfilen du kopierade till musikmappen
- I rutan som visas kontrollera att rutan "Öppna mappen när filerna är extraherade" är markerad, klicka därefter på knappen "Extrahera"
- Nu packas låtarna upp och när uppackningen är klar visas mappen med låtarna. Dessa är nu uppackade och går att spela upp i din dators musikspelare, och de går även att kopiera över till smartphone eller surfplatta

Villkor mm

Vi säljer laglig nedladdningsbar musik i vår webbshop. Vi hoppas att du som laddar ned musiken respekterar detta och att du inte delar den eller säljer den vidare på något olagligt vis. Använd den på ett bra schysst vis för dig och dina närmaste.

Tillbaks till webbshoppen >>